Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, August 2, 2011

What will be happen in this coming November?

Kita hanya merancang & berusaha..selebihnya kite serahkan pada Allah Ta'ala...


................Sungguh suspen .............

Haritu saya borak-borak dengan mak...Cerita pasal renovate rumah yang tak abis-abis tu..Then,tetiba mak kate kalau ade rezeki bulan 11 or 12 ni,mak 'on' je...So,adakah bulan 11 ni saya bakal menjadi seperti di atas ini..????

Saya sendiri pun tak tau, tapi kalau betul lah ianya terjadi,mesti tunggang langgang sikit preparation kahwin.Takpelah,yang penting nikah,itu yang wajib kan?...Tapi apepun saya tak nak berharap ape2..Saya rase mak just kesian kat saya sebab dah banyak tolong renovate rumah,so maybe as a reward,kalau ade rezeki mak akan support sikit kenduri kahwin saya.The earliest is November, n maybe paling lewat pun Mei next year..so saya just duduk diam-diam je.Kalau ade rezeki kahwin awal la aku.Kalau takde pun takpe,saya ok je mane2..(yeke aku ok????.....,padehal nak kawin sangat dah ni)


Saya terjumpe another beautiful pelamin kepunyaan pengantin di atas.Gambar2 saya amik dari Zizei,memang cantik.Pelamin super-duper cantik + simple sangat-sangat.






Sekarang nak cerita pulak pasal cookware yang saye beli hujung minggu haritu.Name pun murah,so don't expect macam-macam yang periuk tu akan bagi kualiti yang bagus or boleh masak 3 lauk dalam mase sejam ala-ala macam dalam smartshop.Saya baru je sekali masak nasi dalam tu,tapi sangat terperanjat bile tengok cat dalam periuk tu melekat kat nasi.Bahaye kan?..bayangkan kalau sebulan puase saya masak nasi dalam tu,brape banyak bahan kimia yang saya dah telan.Kalau lepastu saya jadi kurus takpe gak,kalau tetiba sakit masuk hospital?...bahaya sungguh.Next time,beli periuk yang betul-betul stainless steel yang kaler besi tu,yang takde cat2.sonang den nak masak.Bile dah jadi camni,takde mood sungguh nak masak.

Petang ni nak buat ikan bakar.Konon-konon tak nak makan minyak2,hoho..boleh percaya ke aku ni..Selamat berpuasa semua =)

1 comment:

  1. cpt2 kawen, nt jgn lupe jemput kitorang lg...hehehe

    ziana

    ReplyDelete