Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, September 7, 2011

Beberape bende unik di ofis saye

Harini nak jadi fifi fairuz fuyyo..sambil kemas-kemas ofis,mari kita bongkar,kita siasat..


1)...kalau tengah meeting,tangan memang gatal nak usik2 barang..biji-biji oren tu peluru pistol,kiteorang selalu buat main tembak orang or tembak dinding..sudahnye yang menyapu kutip peluru tu haku jugak..




2) Diorang suke tampal poster..entah dari majalah mane-mane diorang beli,mane yang kiut miut tu lekat je kat dinding..



3)  Tabung bantuan keamanan..hehe...pandai-pandai je...kalau kiteorang jumpe duit syiling,sumbat je dalam ni,agak-agak dah penuh,bolehla beli nescafe 3-in 1..Dilarang membeli rokok menggunakan duit ini!!




4)..Poster ini unik & memberi makna besar....mula-mula saye fikir..'yela,aku ni categorize dalam women'..tapi dr.a kate 'dalam hal ni awak ketegori men'



5)....tak tahu la air sape tersidai dari sebelum raye lagi ni....ini pandangan biase kat ofis saya,dah tak heran.



Okay,episod fifi fairuz fuyyo bersambung lain kali..

***tak sabar nak tengok filem 'raye tak jadi'...teringat saiful apek nyanyi...'ku lempang ku lempang ku lempang jugak budak ni'...johan balas.'hey,mak marah mak marah mak marah'..yeke camtu bunyi nye?...hahahhahhaha..kelako...

2 comments: