Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, September 11, 2011

I Love Asparagus!

Baru-baru ni saya membawa diri ke Jusco..Beli barang dapur,then ternampak asparagus..seriously nampak menggoda.Before ni saya asyik masak kailan je,yup,tak mungkin saya curang terhadap kailan,saya akan tetap setia dengan kailan.Unfortunately,saya memang tergoda tengok asparagus...sayur tu jarang dijual kat kedai runcit biasa.Lepasni kalau teringin lagi,memang kene pergi jusco..harga dia pun mahal sikit.

Nak masak sayur ni memang simple...sangat2 simple..

Asparagus bersama sos tiram

Bahan-bahan:-
Asparagus
Bawang putih
Bawang merah
Sos tiram

-Celur asparagus dalam air panas (5-10 mint)..Saya tak celur pun,saya 'steam' kan asparagus tu,caranya masukkan je dalam periuk nasi betul2 after nasi tu 'cook'.Sementara nasi tu nak 'warm',wapkan asparagus tu.Jimat sikit tenaga & gas dapur.
-Tumis semua bahan kat atas, then last masukkan asparagus dan hidangkan.

No comments:

Post a Comment