Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, September 18, 2011

Senang je nak jump start kereta

Jumaat baru-baru ni, saya &kawan2 bekerjasama berganding bahu jump start kereta kak liza..Ni sebab dah tinggal lame cuti raya,kak liza plak kat kelantan,datang sekali sekala...Okay,cekidout..


Sepitkan jumper tu ikut colour kat bateri tu,kalau hitam...match kan dengan kaler hitam..kalau merah,match kan dengan kaler merah...




Same juga dengan kereta 'pengecas' tu...sepitkan jumper tu ikut kaler...Make sure enjin kereta 'pengecas' tu hidup. 

Biar dulu beberapa minit......then,start lah kereta yang mati tu..kene cuba banyak kali sampai kereta hidup.Lepas beberapa minit,berhati-hati cabut jumper tu sebab jumper tu memang panas sangat...

Lepas kereta hidup,boleh terus pegi berpoya-poya..=)




No comments:

Post a Comment