Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, September 27, 2011

Tudung Datin Norjuma

Mula-mula saya ingat ini tudung bawal biasa..i mean brand baru,standard macam yang ade kat pasaran..Beberapa jam sebelum saya berjalan ke pesta konvo UTM, ade juge terbaca kat facebook ade member tag 'tudung aidijuma-cetusan idea datin norjuma'..ingat kan diorang ni melawak,lagipun saya langsung tak bukak page tu sebab ingatkan fanpage main-main..Sehinggalah saya sampai kat tapak pesta konvo,one of my friend suggest us to go to this booth called..'aj bawal'..tudung dia sangat simple, & of cos based on bawal.Ade kerawang2 sikit,ade yang plain kosong, ade yang sulam gambar kucing..hoho,memang comel + kelakar..Tapi yang saya perasan,takde satu pun tudung yang ade batu-batu kat hujung (e.g : bawal matahari)..Lame juge saya spend masa kat booth tu...then saya grab 2 helai.

color hijau = rm25 


plain biru gelap = rm8

Ramai yang beli tudung bawal plain..kemudian nampak patung pakai pun memang cantik + patung tu ade bulu mata palsu sambil tersenyum..memang manis sangatttt!!..

After round-round kat pesta konvo dari pukul 8 pm - most 11 pm...sampai rumah je cepat-cepat on facebook sebab nak check tudung 'aj bawal' ni ade tak kene mengena dengan datin norjuma..Lagipun saya terdengar kakak yang jaga booth tu cakap 'dah like facebook aidijuma?'...After tengok gambar dalam facebook tu baru saya tau tudung ni memang ade kene mengena dengan datin ni..boleh jenguk facebook tudung ni kat sini ..tudung aidijuma..link ke blog dia pun ade dalam tu.Tapi macam tak banyak collection plak dalam tu.
Kalau tengok gambar-gambar datin juma kat google ni dia memang suke pakai bawal plain without accesories..tapi kalau muka dah manis,pakai tudung kosong pun memang tetap nampak cantik.






Rase macam nak tambah lagi je tudung bawal plain ni..pesta konvo tinggal 2 hari je lagi..!!

4 comments:

  1. wahhh, nak cari lah. tapi tak best la beli on9. sbb tak dpt nak tgk kaler T__T

    ReplyDelete
  2. skrang tudung Aidijuma ni tengah ligat buat promotion kat pesta2 konvo ipta...rajin2 la follow fb aidijuma,kot2 ade promotion dekat dgn rumah,cepat2 grab..=)

    ReplyDelete