Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, October 26, 2011

Bukan main susah nak cari Tutti Frutti

Harini saya & my bff,yani went to Jusco Bukit Tinggi,jalan-jalan sambil cari barang hantaran + hilangkan tension.Waktu-waktu camni memang kene guna masa se'optimum' mungkin supaya tak kelam kabut di kemudian hari..After 'campak-campak' duit dalam Jusco,kiteorang decide tak nak makan kat dalam ni,tetibe sepantas kilat je TERsebut Domino's Pizza & Tutti Frutti..First time makan domino's pizza kat rumah kakak haritu memang sedap bagai nak gile..Otw tengah buat keje kat uitm shah alam pun boleh siap teringat-ingat lagi..Tapi,yang tutti frutti tu memang first time nak rase since kawan-kawan kat facebook macam batak gile asyik post gambar tutti frutti je.Kami pun jadi jakun nak rase bende tu ..



Alkisahnye kami berdua memang tak tahu kat klang ade tutti frutti or tak..domino's pizza pun same,kami still tak sure where is the nearest location dengan jusco bukit tinggi..Mase keluar jusco,memang dah start nak hujan...sambil-sambil tu kami tengok kiri kanan kot-kot ade nampak domino's or tutti frutti.Then nak jimatkan mase saya pun call Jali,my fiancee..

Me = 'B..tau tak tutti frutti kat klang kat mane?'
Jali = 'Oo..yang frutti tu.. otw nak pegi umah b,lalu depan sekolah teknik,terus pastu belok kanan,terus,after
          roundabout amik pkl 12,tengok belah kiri,kedai die belah kiri'
Me = 'La...dekat je,Domino's plak yang paling dekat kat mane?'
Jali = 'Jalan Taiping'
Me = Manelah orang tau Jln Taiping tu kat ne..
Jali = 'La...Jalan Taiping,syg tak ingat ke time kite dating dulu'..
Me = 'Manelah ingat..kite bercinta dah 7-8 thn,tahun yang ke berape plak kite dating kat sane,cepatla
           bagitau,orang dah lapar ni..'..(memang takde mase dah nak imbau kenangan2 lame time lapar ni..)
Jali = 'Dekat centerpoint klang,area mcd,pizza,kedai bata'
Me = 'Ooo..senang je tu..okay2..'

Mase tu hujan dah start turun,boleh tahan juge lebatnye...memang kami semangat & gigih cari kedai tutti frutti.Terbayang2 buah-buahan atas aiskrim..After 5 minit,saya jadi hairan...You know what..this is the 'tutti frutti' yang tunang saye tunjukkan..



source-blog kwong fei (google)

Mase ni memang haku rase nak naik hangin je...campur gelak-gelak pun ade..dah lah teringin sangat nak makan askrim tutti frutti ni,hujan lebat pulak tu,boleh plak si tunang pergi tunjukkan kedai kek fruity ni..haddooiii...Time ni memang dah malas nak pegi domino's kat centerpoint klang tu.Yani dengan hebatnye terus drive ke shah alam dengan hujan lebat gile,sebab dah memang confident kat seksyen 7 memang ade tutti frutti.

After 10 minutes...




Mase ni saya rase nak je mms gambar tutti frutti kat tunang....hohoohohooho..After that,kami berdua gigihkan perut pergi seksyen 9,cari domino's pizza kat sane..Alhamdulillah,segala onak dan ranjau berduri hujan lebat segala bende,berjaya kami harungi..haha..

On the way balik,kami lalu jalan Klang-Banting,dan sekali lagi kami lalu depan Jusco Bukit Tinggi,..You know what.....KAMI BERDUA NAMPAK DOMINO'S PIZZA & TUTTI FRUTTI DEPAN JUSCO BUKIT TINGGI YANG JARAKNYE HANYA SEDERET BANGUNAN KEDAI SAHAJA!..Mase tu saya & yani menjerit gile sebab bengang kenape kami berdua tak nampak domino's & tutti frutti depan jusco,pastu bersusah payah pergi shah alam dalam hujan lebat.Moral of the story..Orang tamak selalu rugi,...rugi mase sikit sebab kemain jauh lagi pergi shah alam sebab nak sangat2 makan aiskrim & pizza.

2 comments:

  1. wahhh, banyaknye bubuh Tutti Frutti
    ni mesti lepas geram kan? hehehe
    tahniah dah jumpa :D

    ReplyDelete