Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, October 10, 2011

Gotong royong dengan superheroin.

Okay,sangat2 lama dah saye tak update blog..(padehal baru 2 minggu kot..)..Nak kate busy,sedang-sedang je kot.Tapi busy memerah otak,yang tu tak boleh dinafikan la..Rasenye dah sebulan lebih saya bertapa belajar PHP & Mysql..tapi still tak katam lagi,ade sikit-sikit lagi.Memang betul2 slow otak ni.Demi future,memang saya kene bekerja keras..

Dalam 2 minggu tu juge,saya ade buat gotong royong kat belakang rumah.Seriously dah macam hutan belantara dengan longkang dah tersumbat.Geli sangat-sangat.Ex-housemate pun busy dengan hal sendiri,(dah jadi ex-,so tak yah cerita lebih2..)..Saya angkut kawan2 se'master' gotong royong kat rumah ni.Nak cerita banyak pun geli,memang tak sanggup nak buat,especially yang part longkang tu.So,enjoy the pics!




Ni semak kat belakang rumah jiran saya,but condition ni same je macam kat belakang rumah saya.








Akhirnye selesai gak gotong royong yang menggelikan ni,lega sikit sebab takut juge kalau ade ular, or binatang-binatang berbisa.Kalau nak kate baby lipan tu memang 2 hari sekali jumpe je kat bilik air.Dah macam buat appointment pulak.Mase tengah gotong royong tu boleh pulak mulut saye ni sedap mengata semak kat belakang rumah jiran..Rase jahat sangat pulak mase tu.Tapi yang bagusnye,seminggu lepas tu saya terperasan yang belakang rumah jiran tu pun dah clear...Haa...kan bagus cenggitu.Same-samelah kita membanteras semak samun kat belakang rumah..Thanks tu wan,kalau takde dia tak taulah sape nak bersihkan lubang longkang tu..Semua geli tengok ulat2,uwekk...rase terhutang budi kat wan,pasni tak boleh lagi dah nak dajal2 kan die dengan kucing.

2 comments:

  1. yaya taburla belerang nk elak lipan jgn masuk....

    ReplyDelete
  2. haah,my fiancee pun suruh buat cenggitu,tapi mls betul nak pegi kedai beli belerang tu...huhu.Insyaallah pasni beli belerang.Nanti dah terkena,baru nak menyesal..

    ReplyDelete