Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, October 23, 2011

Nasi Kandar Line Clear

Atas urusan kerja, minggu ni saya & beberape ofismate ke Ipoh & Pulau Pinang..Kalau nak cerita pasal Ipoh tu biasa2 je sebab dah selalu pergi..But bile kami ke Penang, nasi kandar bermain-main di fikiran.Tengahari buta yang panas terik,dengan berpandukan google maps (GPS tak boleh harap)...adelah dalam setengah jam kiteorang round-round kat tempat yang sama but still tak jumpe gak,hanya disebabkan nak rase nasi kandar line clear..

Setelah abis try & error simpang-simpang yang ade,jumpe gak akhirnye.....Kedai die memang nampak macam kedai entah pape di lorong-lorong kesepian..Tapi bile masuk dalam je,memang ramai...meja makan dia tak berape proper, sekali pandang macam style warung-warung bawah pokok.But still hairan,ape yang special sangat tempat ni.Meh saya nak habaq sikit camne rase nasi kandar 'line clear' yang orang dok habaq sedap + glamer tu..Ade 2 gambar je pun..hehe


Yang tolong cedok lauk,pakcik-pakcik mamak yang memang dah tua..


Lauk saya : Nasi beriyani,ayam madu,sayur kacang,kuah campur....




Mula-mula lapar,tapi sudahnye makan separuh je,ayam pun tak abis sebab banyak sangat nasi die + saiz ayam yang besar...Overall, bagi saya rase nasi kandar die standard rase macam nasi kandar kat luar sana..Tapi ayam madu die sedap..Lauk-lauk lain maybe ade special taste yang saya tak tau.Dah abis makan,saya still tak tau ape 'wow factor' kedai ni.Tapi saya boleh kate yang cendol depan kedai line clear ni memang seedddaapp!!!!..tapi saya still tak dapat abiskan sebab kekenyangan.

After kami habis makan,memang orang ramai beratur panjang,so kire kami bernasib baik dapat sampai awal sikit.Kenyang die tak usah cakapla...sampai ke petang nak dekat maghrib pun rase senak lagi perut ni,padehal makan tak abis.

2 comments: