Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, November 21, 2011

Misteri Pn.Rodiah

Siapa Pn.Rodiah tu?...saya pun tak tau.Kisah misteri pn.rodiah ni bermula dari tahun lepas lagi....dalam sebulan sekali,atau 2 bulan sekali mesti ade orang salah call no. saya..Yang call tu of cos la perempuan..Die akan cakap "boleh saya bercakap dengan puan rodiah?"...dan tentulah jawapan saya "Awak salah nombor"...Dialog ini berlarutan 6 bulan ke setahun lamanya.Standardlah kalau orang salah nombor,kalau tak keluar pn.rodiah pun, keluar nama lain.Tapi nama Pn.Rodiah ni sangat kerap muncul berbanding nama-nama lain, sampaikan saya boleh ingat.Oleh kerana kerap muncul nama pn.rodiah tu,maka saya anggap panggilan tu crossline ke nombor saya.

Baru- baru ini,saya ade pakai no.baru...ye, NOMBOR BARU ye..yang mane ianye hanye untuk kegunaan pejabat sahaja.So,hanya ofismate saye yang 10 orang tu je yang tahu.Even parents saya,tunang saya,kawan serumah saya pun tak tau nombor tu.Begitu kedekut nye saya tak nak bagitau orang lain..Hinggalah tibe satu hari,ade nombor yang tak dikenali call...saya jadi pelik sebab saya macam pernah tengok nombor ni,so saya angkat jela fon tu..Kemudian..

saya = "hello"
Dia = "hello,boleh saya cakap dengan Pn.Rodiah?"...
saya = "Awak salah nombor"
Dia = "Oh..sorry.ni siapa ye?"
saya = Saya dengan bengapnye terbagitau..(sebab tengah tension buat keje sambil nak marah2)..Pastu saya terus letak..

Persoalannye..Kenape orang yang cari Pn.Rodiah tu boleh muncul dalam nombor baru saya?..Secara kebetulan?..atau ????.......Siapa Puan Rodiah..?

No comments:

Post a Comment