Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, November 21, 2011

#update-wedding preparation


Bunga telur yang pernah saya DIY dulu kat sini cume sekerat jalan je...konon berhajat nak buat 4 pasu...2 pasu kaler merah, 2 pasu kaler silver biru...Sudahnye tak sampai 50 batang pun saya buat sebab MALAS.Tapi mak kate sayang kalau tak guna, so letak je siap2 kat goody bag untuk family bakal husband nanti.


                                               



                                       


                                             
Sekian saja berita dilaporkan oleh bakal pengantin malas..  =)

2 comments:

  1. wow!!canteknyer..nihla bunga pahar yg sy carik..tp xreti nak buat..tgk dlm gambar jer..pakai kertas apa ye

    ReplyDelete
  2. hehe,thanks..slalunye org pakai crepe paper,slalunye jual sekeping2..kalo color metallic,dia jual gulung2 mcm tali.kalo kat kedai bunga,dia jual skali kat tempat renda2.

    ReplyDelete