Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, December 14, 2011

DIY wedding tag

Mode DIY datang kembali..this time saya gatal-gatal nak buat wedding tag sendiri..tak susah pun..Dahla tak susah,kemudian tak cantik plak tu..hadoi...

First----Lukis round shape diameter 5 cm,then copy paste banyak-banyak & print.Gunting kertas kaler merah dengan gunting bentuk scallop (gambar gunting ade kat bawah)..Agak mencabar sikit nak gunting sebab mula-mula je nampak cantik,lame-lame tangan dah lenguh jadi tak cantik.


Second ---- Design tag anda sendiri...diameter bulatan 3.5 cm...


Third---- Gunting satu-satu..bercinta jugaklah nak gunting ni..ni rupa gunting scallop yang saya sebut kat atas tadi..harga around rm4-rm5..Lebih elok cari puncher bentuk scallop,tapi entahlah..payah nak jumpe.

Ini hasilnye....after this boleh tebuk lubang & bubuh tali.

2 comments:

  1. laa..nape tak guna doiley paper jer?
    susah jgak tu nak gunting ngan gunting scallop.
    dah try gunting paper bag ngan gunting tu.
    tu pun senget2. memang mencabar lah!
    btw, cantik tq tag awak. simple tapi comel. ;)

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. cik nini, kite memang camni,sume nak try..asal jadi je kire oklah...hehe

    ReplyDelete