Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, December 27, 2011

Mengharap sinar..

Harini...tarikh 26/12/2011....Mak perasan sesuatu pada baju nikah saya..BAJU NIKAH SAYA ADE KESAN GUNTING.....Ye,tak tahu siapa yang buat,samada saya atau mak..kesan gunting tu betul-betul kat lengan.Oleh itu saya memang dah takde baju nikah sekarang!!!.....

Mak kesian kat saye...dahlah borang nikah belum settle,bajet untuk persiapan pun limit,so mak decide untuk sponsor baju nikah saya yang baru..yang mane,esok 27/12/2012..saya baru nak cari kain + jahit.Canggih kan??....Saya sangat malu nak mintak duit pada mak.Tapi nama pun mak,dia akan buat apa saja yang termampu untuk anak-anaknya.So,total yang mak akan sponsor...baju nikah,kad kahwin,persiapan bilik,langsir,aksesori,gubahan hantaran...huhu,malu den nak menyebutnye.

Saya dan Jali memang dah decide,esok pergi mane2 klinik kesihatan sebanyak mungkin kat klang untuk cuba nasib buat HIV test.Before this memang tak penah dengar pun undang2 kene buat hiv test ikut alamat or daerah tempat tinggal.Harap-harap dipermudahkan.

Harini kami pergi tempah baju kahwin & clearkan apa yang patut dengan Rizal & Rajman.Agak kelakar juga sebab kami set color tema lain..lepas discuss sejam + fitting baju,tiba tiba kaler tema berubah jadi lain.Gara-gara nampak Jali fitting baju and betul-betul nampak smart dengan kaler sample baju tu.


Yes...my man looks slimmer than before.No more perut buncit.Dia bizy main gym sebab semangat nak kawin.Saya??...berusaha dengan produk ZZZ & masih menunggu hasil.

Harini lebih kurang dah masuk 3 minggu saya batuk....saya anggap bende ni sebagai kafarah,memang sedikit seksa batuk + demam,tak boleh kene air-cond,terpaksa duduk rumah,tak dapat delivered keje dengan baik....Sepanjang 2 minggu memang saya tido atas sofa....half duduk+half baring.Itu satu-satunya position yang selesa untuk saya.Bila dapat balik kampung,baru saya selesa tidur baring.




Makan??,tak berapa nak pantang..tapi semua petua saya buat...Bancuh air asam jawa, minum perahan limau+kicap,makan aiskrim,kumur dengan cecair khas sore throat....tapi temporary je lega,kemudian batuk semula...Sekarang ni batuk kering pulak...tapi masih boleh controlled.

Dalam banyak-banyak ujian ni,semuanya saya terima dengan redha.Supaya ade sinar yang menggembirakan saya nanti,insyaallah..Akhir kata,layankan bihun goreng pedas gile dari saya..

2 comments:

  1. dah dekat dah wedding u. chayyook2!
    btw, skrg memang musim org tak sihat, batuk2 & demam.
    saya pun dah 2 minggu batuk2 & saket tekak.
    skrg baru ok & dah sihat. =)

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. haah nini,kite kalo kalo batuk memang sampai sebulan..mula2 batuk kahak,pastu batuk kering..ade lebih kurang sebulan je lagi,hoho..banyak tak settle..

    ReplyDelete