Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, December 8, 2011

#update-cadar bilik pengantin & wedding planner

Yang terbaru,saya,mak & mak buyung (kakak) pegi Nilai Square,tengok-tengok cadar...Luckily this time tak seperit macam nak cari baju nikah dulu, kali ni masuk kedai ke-2 terus jumpe kain cadar yang berkenan.Nilah hikmah berjalan dengan ibu mengandung,Allah mudahkan saye jumpe & terus berkenan dengan cadar ni..tak payah tengok2 banyak kedai.


Color = soft-light pink / peach2 sikit pun ade
Price = rm36.90/meter...tawar-tawar boleh dapat rm30/meter

Another story is about my-future wedding planner...Setakat ni memang cadang nak pakai khidmat Jari Emas (Inderaloka)..cume kami belum ade final decision lagi. Rizal (owner) is my friend since primary school lagi..kiteorang satu kampung.The interesting about jari emas is diorang design satu pelamin untuk satu customer..No repeat design.Then the price pun affordable,diorang takde price...kita cakap budget kita berapa,nak design camne,then diorang akan sketch & buatkan according to budget kita...Senang kan?..kat bawah ni contoh2 pelamin jari emas..(nak download internet slow,print screen lagi cepat)




Haritu borak-borak dengan rizal die mintak saya cepat2 design baju pengantin yang saya nak & pelamin sekali....then kene submit cepat dalam bulan ni gak sebab takut tak sempat tempah..hadoi,dah macam assignment pulak..No,this is not an assignment,but inilah perangai bakal pengantin malas macam saya,lagi 2-3 bulan nak kawin pun boleh relaks tak tempah baju.Teruk nye!

2 comments:

  1. xsabar nk tgk yaya nek pelamin...hehehe..

    ReplyDelete
  2. cantik...nak contact number dia boleh??

    ReplyDelete