Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, January 20, 2012

21 hari lagi

Tinggal 21 hari lagi kami bakal diijabkabul...Seperti yang dirancang,majlis nikah dijadualkan 10 februari 2012,majlis resepsi pada 12 februari 2012.Borang nikah Jali dah settle,tinggal serah kat saya untuk pengesahan dari pak imam n pejabat agama.Balik raya cina ni harus saya settlekan cepat2.Sejak berhenti keje,siang malam saya dok design banner kahwin,entah bile nak email kat kakak tu...








ini banner yang saya letak kat facebook,just tambah map untuk kawan2 yang tak dapat kad.Sabtu ni Insyaallah Jali datang jemput saya kat JB,banyak barang2 nak dibawa balik..harap2 tayar kereta tak kempis..hehe..Saya bakal menetap di rumah sewa husband yg sangat comel kat teluk pulai tu.Mula-mula saya merungut gak sibuk nak cari rumah yg besar sikit.But after decide nak berenti keje & concentrate abiskan master,slowly saye accept tawaran dia.Takpelah,kami bersusah-susah dahulu...duduk umah kecik pn xpe sebab belum ade anak lagi..

Setakat ni belum neves lagi,masih relaks2.Kad jemputan dah selamat dipos,tinggal kwan2 sekampung je belum.Moga-moga semuanya lancar dan dipermudahkan,maklumlah..majlis puteri bongsu,dah tentu parents mengharapkan yg terbaik untuk majlis kali ni.Majlis serba ringkas,takde aktiviti tepung tawar,kami cuma bersanding,makan beradab dan sesi ambil gambar dengan tetamu.Itu sahaja.Malam berinai akan digantikan dengan majlis cukur jambul untuk baby kakak saya yg bakal lahir hujung bulan ni insyaallah.Allah,permudahkan urusanku.Amin..

No comments:

Post a Comment