Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Sunday, January 29, 2012

Ade makanan sedap di hospital serdang!!

Tahukah anda bahawa majlis nikah saya diawalkan seminggu,kemudian saya masih tak sempat2 kurus lagi???..okay,bukan itu yang kita nak dengar..Tahukah anda bahawa ade makanan super sedap di hospital serdang??...Yeay!!! yang itu saya nak tau!!

Dua hari lepas saya and mak ke hospital serdang temankan kakak yang hampir-hampir nak bersalin pada ketika itu.Sementara nak tunggu waktu melawat,saya gatal-gatal mintak mak belanja beli makanan kat satu gerai ni..Hot and Roll..rasenye glamer kot kedai ni sebab bile tengok website dia macam dah establish bebenor.Order satu (main hentam je order),dahla mintak mak belanja pastu pilih yang paling mahal pulak tu.Sambil jenguk kakak,sambil saya makan, Crispy Chicken & cheese..memang sedappppppppppppp...tak tipu.Tapi tak sempat snap picture,sebab terlalu sedap...ke aku yg lapar???



Mintak maaf,saya memang buruk lantak..dah lah taklame lagi nak nikah,tak reti-reti nak diet.Tapi kalau nak tau camne rupe crispy chicken and cheese tu boleh search kat website hot and roll..Mase tu saya beli dua ketul,dan tambah prata hotdog.






Sedap kannnn???..Ditambah pula dengan jurujual yang hensem,menyerlahkan lagi skill memasak di hadapan pembeli...hadoooiii nye punn..

Okay-okay,lupekan soal makanan,mari bercerita tentang bayi yang baru lahir...







Baby boy comel ini dah ade nama..tapi kakak saya sengaja belum daftar sebab nak biarkan beberapa hari dulu...Kakak saya panggil dia Hannan,abang saya pulak suka-suka panggil dia mikail...Walaupun before this saya dah ade 3 nephews,but yang ke-empat ni a bit different sebab dapat tolong jaga dia since his first day...Alhamdulillah,semoga kehadiran baby ni dapat ubat rindu kami pada anak-anak abang kat australia...Semoga baby cepat besar ...=)

No comments:

Post a Comment