Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, January 3, 2012

Dugaan sekali lagi...

Dua tiga entry sebelum ni saya ade cerita tentang penyakit batuk saya yang tak henti-henti more than 3 weeks..

Isnin lepas saya jumpa doktor di klinik UTM sebab doktor kat banting memang ade pesan kene jumpe if batuk tak pulih.First saya datang...doktor check n mintak saya buat ujian darah & bagi sample kahak...ujian darah pertama memang negatif tibi..so saya lega sedikit..but doktor said saya kene buat ujian darah 2 kali n bagi sample kahak 3 kali...n buat chest x-ray..nampak macam serius kan?...

Hari selasa,hari kedua saya pergi klinik..after buat ujian darah & x-ray...this is what doktor said..ade beberapa tompokan putih pada paru-paru saya..ok,saya neves..doktor tunjuk contoh gambar paru-paru pesakit tibi kat google...and dia compare dengan tompok-tompok kat paru-paru saya.Tapi doktor kate kene tunggu ujian darah yang kedua.Kemudian saya masuk dalam kereta & nangis...tu jela kot yang saya mampu buat mase tu....balik rumah drive sambil nangis..

Sampai rumah je saya plan nak masak bubur untuk lunch..Pukul 1 lebih doktor called & said yang ujian darah saya atas paras normal & menunjukkan bacaan yang tinggi..saya pun tak tau ape yang tinggi..doktor memang suspicious n suspect yang saya ade tibi.Lepas doktor called tu saya nangis lagi....Petang tu juge saya dapat surat refer ke hospital sultanah aminah untuk dapatkan treatment starting tomorrow.....




Insyaallah tomorrow will be okay..

No comments:

Post a Comment