Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, February 9, 2012

hari ke-5 menjadi isteri

Betullah orang kate...kalau org tak kata pun kite boleh tengok sendiri..Lepas jadi isteri,jadual secara otomatik menjadi padat.Kadang-kadang tu tak tau nak update ape dulu sebab terlalu banyak yang nak diceritakan..make-up,inai,baju,karenah suami...

Alhamdulillah kami dah selamat dinikahkan 4 februari lepas...pada mulanya semuanya cool n terkawal..takde nak touching2 sangat since saya hanya ditemani oleh kawan2 rapat je.Mak &makcik2 semua kat rumah sebab sibuk prepare hidangan untuk tetamu.The moment mase akad nikah pun tak touching,so memang tak nangis..but suddenly tok imam mengatakan sesuatu kepada suami, and ayat itu sangat touching menyebabkan saya non-stop nangis.Yang tu takpe,kita hold dulu sebab kalau bercerita sambil letak gambar dari OP mungkin lebih effective.

Now saya n suami sedang sibuk2 prepare untuk kenduri kami 12 feb ni.Walaupun pada mulanya,saya agak sedih sebab banyak kerugian duit bila abah mintak cepatkan tarikh nikah.But now,saya realize yang lepas kami nikah everhing went well,senang nak buat persiapan,suami duduk rumah saya seminggu tolong itu ini,while saya dapat tolong kakak berpantang,jaga baby,tak payah nak takut2 isu bukan muhrim or lain-lain probs.Rugi duit sikit takpe,yang penting dah halal.

Nanti after habis kenduri insyaallah akan update blog lagi + gambar2.see u !!

1 comment: