Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, February 27, 2012

Makeover sofa -- in progress

Semalam saya excited ajak husband keluar sebab nak beli kit menjahit.Kemudian saya geledah stor cari kain putih yang ala-ala lembut macam diorang guna buat slipcover sofa dalam website.Mula-mula husband macam berat nak bagi saya guna kain tu sebab dia kata kain tu dapat dari kontena from Dubai.so kalau jual kat malaysia maybe mahal.Tapi tak tahu la ye or tak.Tapi kalau dah bini asyik cakap pasal sofa siang malam,lama-lama suami bagi juga guna kain tu.





Untuk kusyen,saya ingat nak beli kain corak vintage..but agak mencabar sikit nak jahit kusyen bawah tu sebab kene sediakan space untuk zip.Tapi kalau corak polka dot pun cantik juga kan?

Ini cerita lain pulak..Masa pergi jusco,husband ajak masuk comic house.Saya baru tahu husband suka baca komik,tapi yang peliknya kat rumah langsung takde collection komik.Dia cuma cakap dia suka cerita ini,cerita itu...semua edisi yang lama-lama.Yang saya tak pernah dengar pun ade.Masuk comic house siap buat member kad lagi..


Husband nak beli Pencak Nujum, tapi takde jual pulak..
Balik rumah saya try baca komik ni,tapi baru 3 mukasurat,terus mengantuk tidur.

Kalau buat kerje rumah,kemas itu ini memang saya rajin.Tapi kalau suruh siapkan progress master???,liat bukan main..Seminggu lagi ni nak balik JB...hadoyaiii.

No comments:

Post a Comment