Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, March 8, 2012

From hubby with love

Assalammualaikum..lately tekak ni asyik nak makan bende manis waktu malam..tapi bukan salah ibu mengandung or mengidam pape tau..hehe.Belum lagi.Kat rumah ni pulak langsung takde stok biskut or keropok.One day i text hubby before he came home, i said..'hubby please buy me some biskut manis or coklat or whatever..'..Bila dia balik,suprisingly he bought me some biscuits which i really really like plus dah lama giler tak makan biskut tu.Ingatkan dia beli chipsmore ke.Since mase ni hubby tengah sengkek sebab belum gaji, he said he only afford to buy this..touching je dengar but actually i really love this biscuits.I said it's ok hubby, i really love it.zaman kanak-kanak punye biskut ni.

Yummy-yummy...filled with pineapple jem.

tambah cocopie...

again.....biskut jem..sedap tau sampai letak gambar 2 kali.


since married,we independently build our life together.Become a housewife and a student at 1 time, i'm really struggling against my laziness.That's the biggest problem that i need to facing everyday.Kadang-kadang kesian kat hubby because he works alone and need to prepare everything, but syukur sebab dia sentiasa kuat & even kami tak semewah macam zaman bujang dulu but he try and want to prepare completely for his wife.To hubby, tak payah lah sedih or serba salah if u belikan i biskut murah because the real thing is i betul-betul suke biskut tu.


Selang 2 hari..hubby bought this for me.





Even this is the second hand,but he really hopes i'm happy and dia harap lepasni saya tak boring jadi surirumah & boleh whatsapp dengan geng wife kawan-kawan dia.I'm not the gadget- type -person, pakai sony comel yang sedia ada untuk 2-3 tahun lagi pun saya tak kisah, but when i see my husband try doing something just to make his wife smile, i'm feel grateful.

Thanks hubby for the blackberry and i love u more =)

No comments:

Post a Comment