Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, March 26, 2012

Isterimu yang kuat makan & mengidam?

Assalammualaikum, hari isnin selalunye mesti orang malas-malas nakpergikerja,same for me walaupun saya surirumah tapi terasa juga malasnya sebab nak kena hantar / email progress-progress yang sepatutnya pada SV.Lately ni memang saya kuat makan,mengidam dan macam-macam lagi perangai buruk yang takpatut dibuat oleh wanita yang ingin kurus.Sejak balik dari JB haritu,saya teringin benor nak makan aiskrim Baskin Robbins yang flavor Pralines n Cream tu..Last makan mase pergi JPO dengan Ain.Bila balik Klang,hujung minggu je ajak hubby pergi Jusco Bkt Tinggi,tapi malangnye takde BR kat sane..So pulang dengan perasaan hampa walaupun patutnya happy troli dah penuh dengan barang2 dari kedai buku...baucer buku punya pasal.

Sepanjang seminggu ni memang mood saya swing sana sini.ade je yang tak kena.Tapi husband pandai...beli ayam goreng uncle bob untuk pujuk isteri.



hari sabtu konon-konon nak buat 'girl's day out',karok dengan Mrs.Cargoes (wife-wife member husband)..tapi last minit cancel sebab ade yg anak demam or macam2 lagi.Then kak fida said 'aku buat makaroni,sape nak datang umah aku'...





 Kaseh anak kak fida,pandai main cak-cak dengan auntie eh..

Hari ahad yang ditunggu-tunggu...lepas makan kat kenduri,saya cepat-cepat ajak husband cari Baskin Robbins Cafe kat area bukit tinggi..Dah meroyan sangat ni nak makan aiskrim.Husband biase-biase je tak excited sebab before ni saya pernah belanja dia aiskrim BR flavor pumpkin,die tak suke langsung.Then saya belanja dia Tutti Frutti,dia tak berapa happy sebab bagi die biasa je.then kali ni saya nak bagi dia rasa Pralines n cream...tengok camna reaksi dia..

Dia terlalu gembira




Kami beli single scoop je sebab tak nak tamak sangat,kongsi-kongsi sudah.Tapi malangnya husband speechless dan terlalu suka sampai saya terpaksa bungkus lagi satu untuk makan dalam kereta.Itu pun banyak masuk kat mulut dia juga.


Muka gembira dapat makan Pralines n cream!!!

Adakah happiness tu is about food?....

No comments:

Post a Comment