Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, March 19, 2012

Our Life

Cuti sekolah baru-baru ni saya ke johor meninggalkan suami selama seminggu.Bila baca ceritaYati baru-baru ni,terus teringat hubby and rumah kat klang.Bila suami kau seorang je yang bekerja,dia nak kene bayar dua biji kereta,sara isteri yang tengah belajar,dan kau sendiri tau beza hidup di bandar & di kampung camne..what do you expect from him?...Saya tak harap apa-apa (temporarily)..Cukup husband sediakan rumah,makan-minum berdua,dan sedikit duit poket kalau nak balik jb nanti.Itu sahaja. Lupakan seketika collection Sembonia, Secret Recipi or McD every week,itu zaman bujang punya habit. What i can do now is bersabar....habiskan belajar & find a good job.Kerja sambil belajar?? Oh no..enough la,i spent 1-2 years on that.Now saya back to the life as a student and housewife.Kat klang,kalau nak cari rumah selesa cantik macam rumah mak abah kau,kau sedia la rm500 ke atas.But for us, belum ade anak,so i'm still ok duduk rumah comel ni.Bilik tidur ade dua,ruang bilik agak comel..tapi ruang tamu & dapur memang besar.Tu yang best.





maaf,husband sedikit seksi.



This cute house taught me a lot,especially as a wife.Saya tak complaint banyak about size, sebaliknya bersyukur apa yg ada.Cume sedikit tension kalau hari hujan.Jangan judge dulu kipas takde cover ni.Brand National (panasonic)..nampak je buruk sebab dah bertahun-tahun,tapi angin dia masyaallah....sejuk gile,tak macam brand kipas %^&* yg saya baru beli after kahwin haritu.

Kepada yg baru kahwin  di luar sana, janganlah sedih kalau hidup tak sempurna sebab duduk rumah kecil yg kurang lengkap isinya.Dapat hidup bersama dengan suami/insan yg tersayang,bukankah itu yg melengkapkan hidup kita?..kan?..

No comments:

Post a Comment