Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, July 11, 2012

Another smartphone from hubby


Pagi tadi before husband pergi kerja, dia tanye saya nak handset baru tak..Then dengan berlagaknya saya cakap saya dah tak nak lagi handset2 second hand macam blackberry dulu tu, mudah rosak,bila anta kedai repair terpaksa pakai handset entah pape kemudian nombor2 lama semua takde backup.Sudahnya menyusahkan saya.Kemudian husband cakap,"kalau camtu takpela, jual jela handset ni"..Then saya terfikir, betul2 baru ke handset tu?...then husband tunjuk,saya pun terus angguk2 non stop tanda nak bebenor handset ni.Bukan ape,handset lama betri dia dah bengong.So husband bagi Samsung Galaxy Young, dengan tujuan supaya saya tak boring duduk rumah,boleh wassap2 dengan wife kawan2 dia.size takdelah besar sangat,kecik sikit dari iphone..harga pasaran lebih kurang rm500.













Ada 5 pilihan colour casing, pink tu macam typical perempuan punye kaler..so saya pasang yang orange ..Lain-lain,dapat memory card,charger, earphone.Samsung Galaxy Young ni memang simple smartphone untuk orang muda, ade wifi,gps,& lain2 application tapi facebook kene install sendiri.Yang tak bestnye camera cuma 2 MP,so gambar tak berapa jelita...my old sony ericcson still better,tahap dslr punye quality.hehe.

Since husband gave me this, sebagai balasan saya tolong dia basuh baju sebanyak 3 trip.Camne boleh banyak sampai 3 trip??..Ahad lepas kami berjalan ke umah kakak di puchong,so kain baju yang tertunggak melampau tu langsung tak sempat basuh.Sejak pregnant husband tak bagi basuh baju  sebab berat nak angkat baju2, plus paip kat rumah memang tak sambung direct dengan mesin basuh.Banyak juga keje2 manual walaupun name mesin basuh tu automatik.Tapi yang tak fair nya, saya mintak husband belanja chicken chop malam ni!..harap2 dapat!

No comments:

Post a Comment