Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, July 25, 2012

Menu pedas

Assalammualaikum..hari pertama & kedua puasa memang seronok,sebab balik kampung mak masak everything,so mak buyung goyang kaki je.paling-paling pun kupas bawang. Hari ke-3 puasa masih lagi seronok sebab first time nak berbuka berdua dengan husband.Hari ke-4...sedikit buntu..husband memang tak nak makan nasi...so takkan nak repeat menu mi hailam...bihun...nak keluar ke kedai memang malas.Menyesal tak beli roti,telur..sebab husband memang suka roti john.Selain dari bihun goreng yang coklat gelita...saya tryla buat bihun singapore, sambal kacang+ikan bilis.




Bihun & sambal ikan bilis memang pedas..Pedas sehinggalah saya beri-beri pada puasa ke-5 (harini), gara-gara terlebih black pepper / lada putih.Dalam lembek-lembek badan ni mulut & tekak memang ha*s & la*pa*...pastu teringat puding roti beli kat bazar, and red velvet cupcake dari husband's friend..



Snap pics dari galaxy y ..memang  x best..

No comments:

Post a Comment