Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, July 27, 2012

Survey baby's stuff di Fiffy

Assalammualaikum..Rasenye awal lagi kalau saya nak review pasal barang2 baby.Orang tua kata, don't get too excited..tapi kalau dah namenye first time menjadi bakal ibu,siapa yang tak excited kan?..husband selalu get emosional sebab nak sangat tengok rupa baby ikut mama dia ke..ikut papa dia ke..Since saya cerita panjang lebar about my pregnancy only in blog,rasenye ok je kot..sebab tak ramai kawan2 tau saya ade blog.Kalau asyik cakap kat facebook pasal husband or anak , bukan semua orang suka.

Harini saya nak share my experience masuk kedai baby, Fiffy.Kebetulan ade sale masa tu..(tipu,bukan kebetulan.actually wife dah survey without telling husband..hehe)..Location kedai betul2 depan jusco bukit tinggi,klang.Kakak & a few friends suggest barang2 fiffy sebab harga dia ok sangat & kualiti dia pun okay.Mula-mula kami cuma nak survey harga, and tengok design2 barang dia.Overall memang okay.But since the baby still kecik lagi,husband kata tak payah beli ape-ape dulu..tapi kalau dah bini dia asyik cium baju baby satu persatu dalam kedai tu...so dia bagi saya beli basic stuff macam blanket, towel and stokin.Husband pulak teruja tengok mangkuk toilet untuk baby,pelik?



 
 


 Towel- 2 pcs RM 11.90

 Blanket - RM 14.++ (after sale)

mitten&booties-RM3.++ (after sale)
ade juga yang 3 pasang - rm9.90

Baju baby yang jaring2 seingat saya around rm7.++ and RM8.++ for baju and seluar (panjang & pendek).Latest,saya survey kat Giant brand Little ape entah...3 pasang (baju + seluar) boleh dapat around rm30.Tapi jangan plak pergi Fiffy sekarang sebab rasenye promotion untuk sales tu dah habis. After this nak survey pulak barang Pureen & Anakku.Nak pergi warehouse sales memang tak larat.


2 comments:

  1. Fiffy adlh kedai fav kita utk baju. Hahaha. Mostly bj ank adlh fiffy sbb kain dia sejuk n lembut je. Murah gilakkkk. Siap buat member card lg. Anakku mhl skek. Tp utk baju jln2 ok la.

    ReplyDelete
  2. haah...nyaris2 gak nak buat member card haritu,tapi husband kate sabar...nanti2 pegi lagi.hehe.

    ReplyDelete