Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, July 5, 2012

Teringat-ingat rojak mee 'kak bedah'

Hari ahad haritu,husband amik saya balik keje,tapi dia buat muka monyok sebab sakit kepala...Patutla penat je saya cerita macam2 cerita lawak,tapi dia tak bagi respon pun.Pastu dia ajak makan,ingatkan nak cari bubur ke ape...rupenye mengidam nasi kandarrrrrrrr.Amboi papa ni,kemain lagi selera die.Then kami pergi kedai mamak Subaidah kat area sekolah teknik klang...Saya order rojak mee,memang sedapppp...cuma saya tak reti nak cakap nak tambah cucur/jompot dengan pekerja dia..kuah rojak ni manis-manis pedas.Rasa nak makan lagi...




Harini checkup baby berjalan dengan lancar.Walau kene tunggu 2 jam kat klinik desa, tapi lega sebab no more kencing kotor, HB pun okay.Hasil usaha saya minum air barli and air masak banyak2 setiap hari.Nurse kat situ pun kelakar2,cuma agak leceh sikit bila transfer2 checkup ni sebab kita kene betul2 confirmkan dengan nurse yang kita ni nak tumpang checkup or nak transfer terus.Kalau jawab 'kot,kot'...nurse pun jadi confius.

No comments:

Post a Comment