Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, October 22, 2012

Baby's stuff - kekabu & tilam baby

Sebenarnye mak dah lama suruh saya cari kekabu untuk buat tilam baby,lebih lembut & tahan lama.tapi kat bandar payah nak jumpe kekabu yg jual kilo2.kalo ade pun banyak yg jual siap berjahit jadi bantal or tilam.So kami pun belilah set tilam baby yg dah siap kat Fiffy.tapi rase macam kurang puas hati sebab tak berapa tebal.

Weekend haritu saya balik kampung, and jalan2 ke Alamanda.On the way lalu kat pekan Dengkil,nampak ade kedai jual kekabu.girangnye hati ni.esoknye saya&mak ke Dengkil semula beli kekabu.location kedai ni betul2 selepas medan selera Dengkil.Harga sekilo kekabu rm17.set tilam baby yang dah siap pun ade jual,rm75...1 tilam,2 bantal tido,2 bantal peluk.tilam saja rm55.tapi kami beli sekilo dulu.saje nak try.

After that,kami terus shoot ke Nilai Square cari kain kartun2.semput gak la bila dah lame 2-3 bulan tak drive.semua orang tau kat nilai tu berlambak sangat kedai kain.mula2 jumpa corak doraemon,angry bird,dora..rase macam bosan.entah camne hati ni kuat nak round kedai yg belakang2 nun jauhhhhhh tu ha..akhirnye,ade somebody bagitau cari kedai seng huat,banyak sikit pilihan kartun2.memang betul pun kedai ni kat belakang...huhu,semput mak jemah.kedai2 lain rm2.90 semeter,tapi nampak macam dah buruk2.kat seng huat rm3.90 semeter,tapi corak better sikit..ade mickey,minnie,donald,pooh,kungfu panda,madagascar,chipmunks...lepas beli, kami gerak ke kereta tetibe nampak ade corak yg lagi cantik kat kedai lain....tapi kain dia terlalu tebal macam kain langsir/lapik meja.tak sesuaiii untuk baby.okay,enjoy the pics.sejak update blog pakai samsung ni aku pun tak tau la camne rupe gambar2 dalam blog ni tunggang terbalik..layan jela..








No comments:

Post a Comment