Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, November 12, 2012

Di kala minggu ke-37

Assalammualaikum readers,lately ni tak larat sungguh nak menaip ape2.Nak buat correction journal pun slow je.Tapi memasak,membasuh baju,mengemas rajin la pulak.especially bile makin dekat nak balik bersalin kat kampung.seboleh2nye nak senangkan  husband bile die terpaksa duduk sorang2 kat rumah nanti.Baru2 ni utm pun ade call panggil viva,panggilan yg memang saye tunggu2 selama ni.But unfortunately,saye x sanggup amik risiko travel jauh2 di saat kandungan masuk minggu ke 36.Sedih juga bile terkenangkan ramai kawan2 yg same2 extend master dengan saye dah pun selamat viva.tinggal buat correction & tunggu convo je.But i'm always +ve, & pecaye ade rewards di sebalik kesabaran/dugaan.

This week baby dah masuk minggu ke 37.So far dah minum air gula 2 kali disebabkan naik 1.7 kg raya haji haritu.Di waktu kandungan 9 bln,total weight gain is 10.4 kg..harap sangat dapat bersalin awal.Waktu2 camni memang dah rase sakit2 area pelvic,kaki gerak terkangkang sikit je mula la sakit.sensitif sungguh kawasan tu.Takde petua pelik2 pun yg saye amalkan untuk mudah bersalin.Cume tengah struggle habiskan mengaji Alquran (baru juzuk 18,aiiiyyaakk slownye),bace surah maryam,download siap2 dlm handset,&....yang ni..emm....rajin2 bersama suami.memangla rajin,tapi minggu ke 37 husband dah hantar saya balik kampung,& we only meet bila saya nak deliver baby nanti.Anyway wait & see jela berkesan ke tak petua ni :)

No comments:

Post a Comment