Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, November 23, 2012

Head Not Engage

Hai readers,saban hari menunggu tanda-tanda bersalin,tapi tak juga muncul.Rabu lepas checkup untuk minggu ke-38,memang dah agak dah nurse pelik 'hidayah,kata dah balik kampung,kami pun dah tutup buku awak'...saya senyum2 kambing je.

Lepas check ape yang patut,nurse bagitau kepala baby tak engage lagi..banyak kali nurse check,siap suruh tarik nafas semua,untuk kurangkan sakit/senak.kecewa betul saya,kenape kepala anak mama tak masuk laluan lagi ni..hadoi,risau.Belum pape dah terbayang macam2,operate la itula inila.padehal ade 2 minggu lagi.

Esoknye saye direfer ke KK pandamaran untuk jumpa doktor.Hati dah gembira sebab agak2 doktor mesti scan baby mama..tapi,malangnye....doktor tu takde pun scan perut saya.Mungkin dia anggap problem biase plus ada lagi 2 minggu untuk baby ubah2 position kepala.'Kalau sakit terus ke hospital ye'.itu jeke doc??..Saye pun balik dengan hampa....Nurse klinik desa call tanye ape progress jumpe doktor tadi,dengan nurse sekali pun terkejut kenapa doktor x scan langsung.Nurse kata xpe,kite jumpe nextweek.

Hari2 mama doa supaya baby sihat & cepat2 kite bersua di dunia.Area servik ni tiap hari makin sakit,tapi redha demi seorang anak.

1 comment: