Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, November 19, 2012

Week-38,baru decide betul2 hospital bersalin!!

Assalammualaikum readers...rasenye last week,minggu ke 37 saya story yg saye dah balik kampung kat Banting sebab nak bersalin kat sana.Alhamdulillah checkup semua ok,nurse pun puji bacaan hb sangat2 bagus.Pastu saya pun semangat call klinik desa klang bagitau yang saya dah balik kampung bla..bla..bla...

Tapi sayang 1000 kali sayang,entah kenapa selepas seminggu kat rumah emak,saya terlalu rindu pada husband.Ditambah pulak ade contraction2 palsu sehari 4 kali ulang alik toilet tapi xde bende nak dikeluarkan,buat saya 'sangap' sangat nakkan husband ade di sisi..sakit perut sikit je mula la masuk bilik baring,nangis.... Ciwek betul.Tiap malam wassap husband mengadu itu ini..pastu line digi plak macam taik,rase nak mengamuk juga.

Saya memang tak tahan dah rase rindu sangat kat husband..teringat2 husband selalu main dengan baby tiap2 malam,sapu minyak bagai...oh rindunya.tapi before tu saya fikir/google siap2 beza bersalin di banting&klang.Di Banting,memangla ada mak abah,kakak pun kat puchong je boleh balik anytime.tapi risau juga kalau sakit malam2,nak mintak orang tua drive kesian juga takut silau2.kalau suami lambat sampai,dah terpaksa susahkan mak abah untuk register itu ini.most important,setakat ni memangla baby sume ok,but based on my survey,if any complication happens lagi2 yg melibatkan operation,memang hospital banting akan tolak ke GH klang,HTAR.

Kalau saya decide balik klang,kami kene survive sendiri.Pergi hospital berdua,daftar sendiri,everything buat sendiri..lagipun penglihatan MIL belum ok,so memang takde orang tua yang nak dirujuk 24 jam.Tapi fikir2 balik bile lagi husband nak belaja buat semua ni.Saya memang berharap sangat husband ade di sisi waktu sakit2,hantar sendiri ke hospital & uruskan everything.walaupun dah dengar macam2 bad review kat HTAR,tapi saya still yakin insyaallah semua okay.Plus,GH memang ade pakar2 yg berkenaan,so saya positifkan diri

At the end,saya call husband bagitau nak balik klang.Husband marah juga kenapa tak fikir awal2 dari haritu,saya kebalkan jela telinga ni.Esok ade checkup,mesti nurse pelik kenape saya balik semula ke klang..haha.

No comments:

Post a Comment