Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, December 21, 2012

Susu badan & breast pump

Assalammualaikum readers,harini dah hari ke-20 berpantang.Hari ke-3,naim kene demam kuning,nasib baik cuma 5 kali ke klinik bacaan dah drop dari 200 ke 150..terus ke 107.apa yg saya buat?

-struggle breastfeed day&nite
-beli breastpump manual brand pureen,tapi sayang.patah,baru 3 hari pakai.tunggu warranty,dapat ganti sparepart yg patah..pakai seminggu lepastu pun patah lagi.not recommended.
-minum air banyak2
-makan lobak putih banyak2.
-makan pil penggalak susu.(macam tak membantu)

Now saya dah dapat jadual bangun tido naim,demam kuning pun dah takde,so saya decide kalau nangis je terus breastfeed kanan kiri bersilih ganti.Actually saya nak sangat buat stok susu badan&breastfeed naim selagi dia mahu.tapi taknak paksa2 husband beli pump elektric yg mahal bebenor tu.tunggu jela waktu yg sesuai.lagipun saya still bergelar housewife.

Dari segi makanan,1st week memang mak masak lauk ikan haruan setiap hari.Mula2 geli,lama2 biasa.2nd week,susah nak cari stok ikan haruan,so saya minum pati ikan haruan jenama Harwany asli,ade cop halal jakim&gambar imam muda ashraf..telan je,jangan fikir hanyir ke ape ke.fikir nak sihat cepat je.harga rm31-6 btl+1 free.Third week,ketagih pati ikan haruan..tapi beli yg perasa aloevera.memang bagus,1 day nanti saya nak review sikit pasal Harwany ni :)

Akhir kata,harus letak gambar anak sekeping :)


No comments:

Post a Comment