Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Saturday, March 23, 2013

Penat

Dua minggu ni memang betul2 memenatkan saya.Penat otak,penat emosi,penat badan,semua penat.Seminggu yang pertama,saya prepare untuk viva master.Almost 4 years baru nak viva,dasyatt ahhh aku punye extend ni...malam before viva,saya menangis2 sebab tak abis study,rindu anak&macam2 lagi.give up tak tentu pasal.Esoknye,memang entah hape hape aku jawab soalan.Tapi after viva,lega sangat2 macam hilang 1 beban kat bahu.almost 4 years u olss..4 years hokkeeyyy.

Minggu kedua,ingat nak anta Naim kat Banting sementara saya laju2 buat correction kat umah klang.Tapi mak pulak terpaksa jaga anak sis yang kene demam campak.Terpaksa saya berdikari jaga Naim sendiri.Aku baru nak guling2 kat rumah.memang seminggu tu tak dapat nak belek correction langsung.Tambah pulak Naim dah pandai mengiring,berat pun boleh tahan.1 lagi,saya dalam proses nak dapatkan kerja.Serious penat..penat tunggu jawapan.Nak fikir pasal relaktasi lagi,lagi lah aku penat.Now saya ada kat rumah emak & hopefully dapat jenguk2 laptop buat correction.

Nak hilangkan penat?meh layan gambar anak.





No comments:

Post a Comment