Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, March 7, 2013

Relaktasi - 3

Siapa2 yang follow entry 'relaktasi' saya,kalau mengharap nak tengok gambar susu dari 0.5 oz tetibe jadi 4 oz memang takdela dalam masa terdekat ni..Pastu aku cukup tension/jealous tengok blogger2 post gambar susu badan sampai 6-7 oz.tapi insyaallah,kalau ade rezeki saya,of cos saya pun akan share.

Harini,hari yang panas terik saya ke HTAR ambil surat akuan bersalin.nextweek nak ke JB sebab viva,nak kene sertakan sekali surat mc.Alang2 dah kat hospital,saya ambil kesempatan tanya pendapat nurse tentang hasrat nak menyusukan baby semula.Berbuih juga la mulut ni story dari a-z.Syukur saya dapat feedback yang sangat supportive dari nurse2.Diorang explain macam2 & tetibe aku suka pulak dengan hospital klang ni.kahkah.

Nurse told me,takde ape2 masalah pun nak relactation,tukar je pil macam Yasmin or noriday..& slowly try usaha dapatkan semula susu badan.Once kita dah pernah experienced susukan baby,insyaallah after this takde masalah.And...sememangnye pil 'jahat' regulon/rigevidon ni mengeringkan susu ibu.Now ade 4 biji lagi nak habiskan,then boleh tukar pil.Lepas counselling,memang bersemangat betul ni.Husband asyik tanya bile boleh makan pil baru.Ya Allah,moga semua dipermudahkan.


3 comments:

  1. Nnt share ek cara nk bykkan susu. Saya pny susu mcm da merundum ni. Rasa nk nangeh pon ade. Hihi.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Orite yati,x sabar nak start ni.will share soon!! :)

    ReplyDelete