Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, May 17, 2013

'Refresh ' baju lama

Sebenarnye sejak dari zaman sekolah lagi saya suka jahit ape2..usik mesin jahit mak.entah apa2 la yang aku buat,oter2 seluar,baju memang seronok..Tapi area tahun 2011 saya dah jarang usik mesin jahit mak.sebab?? ..sebab mase tu saya belikan mak mesin jahit baru pastu memang tak reti guna..Tapi harini bukan nak cerita pasal mesin jahit pun,just nak kongsi hobi aku yang suka jahit manik/entah hape2 tu.

Sejak lepas bersalin ni suka belek baju2 lama..memang sayang pakai sekali dua je kemudian dah jemu or tak muat.Glad baju bertunang muat lagi & rasa nak glam2 kan sikit.Jenuh juga la DIY poodle flower/bunga 3d ni & fikir camne nak jahit.Bila dah siap rase seronok sebab seolah2 macam baru beli baju.Just guna unused chiffon shawl,yang dah 4-5 tahun tak guna tu..then jahit poodle flower& decorate!Area leher tak perlu letak bunga sebab pakai tudung kan.enjoy the pics :)





1 comment: