Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, June 20, 2013

Hidup mulai sibuk

Lepas 10 hari,baru saya ada peluang update blog..Sentiasa terkejar2 prepare lecture notes,update mentoring,assigments &macam2 lagi.kerja memang tak pernah habis kan..Apepun saya tengah try meng'immune' semua ni.Private college completely different with the locals...Rindunya UTM..rindu everything.

Baru2 ni ada pulak student merayu mintak lecturer participate dalam pertandingan decorate cake sabtu ni sempena lecturer's week.bunyi macam kelakar+best.tengokla nanti camne.Aku pegang piping beg 5 tahun sekali pun belum tentu.Tapi yang penting kita support aktiviti students.Sometimes ada juga student suka tanye background study/diri kita.Then i said "i pregnant during my master study".Ternganga diorang dengar.Aku senyum je.

Dah seminggu monitor penghadaman naim..so far dah back to normal.Bayangkan almost 2 weeks cirit birit+nappy rash.then bukan boleh terus baik serta merta.After sapu krim,2-3 hari ruam2 tu dah hilang,tapi naim still berak2 3-4 kali sehari.tapi takde symptom cirit birit.nampak normal tapi kerap.tunggu lagi seminggu+dua...now dah normal.1-2 kali berak dalam sehari.Rupanya amik masa jugak nak back to normal..almost sebulan.Apepun i recommend krim Bepanthene..betul ke eja?memang elok,tapi kene rajin letak.walaupun ruam dah baik,tapi teruskan sapu krim tu sikit2 everytime tukar pampers.

Adoii..baru taip 2-3 perenggan aku dah ngantuk.Bertenang...bertenang..mari abiskan beberapa ayat lagi.

Okay.tak tahan ngantuk.babai.

No comments:

Post a Comment