Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, August 20, 2013

Tanjung Kling mariii!!

Sabtu lepas, husband ajak berjalan ke Tanjung Kling,Melaka...together with his friends, Bai&Sopi.Masing2 bawak anak & partner.Plan agak kelam kabut sikit & last minute, tapi nasib baik anak baru sorang..so everything well-handled.Based on previous experiences, kiteorang ade pengalaman yang tak best ke Melaka. Kiteorang sewa homestay (small house, mix rumah papan/konkrit), masa tu pulak Lin (Bai's wife) kene 'ganggu' and she was very sick.So this time, Lin dah siap2 cari homestay yang bagus, tapi saya pulak yang risau sebab first time bawak Naim jalan jauh.Hopefully tak meragam lah.Kami sampai Tanjung Kling dalam waktu Isyak & menginap di Roshani Chalet (if i'm not mistaken).Rumah ni dekat sangat dengan Pantai Puteri.So senang sangat nak cari makanan, merata2 banyak kedai makan.

 Ini rumah yang kami menginap.Mula2 ingat rumah batu sebijik.Untungla we ols kalau dapat rumah sebijik.Rupanya bila masuk betul2 ada ruang tamu, 2 katil, & bilik air.


Ini rumah owner, betul2 sebelah rumah we ols.Keliling rumah ni semua dia pagar, siap pakai pagar remote lagi.




Gambar katil & bilik air memang tak dapat nak snap sebab setiap masa ada je orang guna, katil pulak penuh dengan baju2 and bantal. Overall memang selesa...only rm100 per night. Owner sediakan toto,bantal,sejadah,songkok haji, arah kiblat, barang mandian,aircond,kipas...semua complete.Lagi2 we ols semua bawak babies, heater dah ada semua senangla nak buat air panas.Space rumah ni selesa untuk 3 families.Next time boleh datang lagi!!

2 comments:

  1. Salam salam sis...rumah ni ade brp bilik...sis ade simpan lg x no owner rumah ni???

    ReplyDelete
  2. wsalam, sorry reply lambat. Rumah ni takde bilik.Masuk2 je terus ada 2 katil, satu bilik air & ruang tamu. Maaf sis, takde no fon owner. Friend of friend yang uruskan semua ni.

    ReplyDelete