Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Friday, September 6, 2013

Kesan Czer

Siapa2 dah rasa pengalaman bersalin czer mesti tahu camne susahnya masa berpantang & kesannya selepas itu.Walaupun hampir 9 bulan berlalu,tapi kesannya masih terasa.Ade jugak yang dah setahun dua tapi masih rase effectnya.

-sakit belakang
-sakit pinggang
-badan cepat penat&tak selasak dulu
-ngilu2 di kawasan jahitan

Dan paling tak boleh blah period pain&kadang2 cirit birit..sebelum&selepas period.tapi tu maybe kesan makan pil perancang.Setakat ni saya maintain dengan Regulon / Regividon.Berat badan pulak last before bersalin almost 75 kg rasenye.Now dah keje aku try maintain 60 kg.kalau boleh nak 50 something~~boleh ke?~Lately ni pulak aku feeling merepek rase macam ade bende bergerak dalam perut.merepek kan?lupakan segera!

No comments:

Post a Comment