Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, September 17, 2013

Picnic dengan family


Begitu jujurnya tajuk entry ni.Ahad lepas kami satu family ber 'bbq' kat Port Dickson.Malam sebelum pergi tu kami dah siap2 marinate ayam & packing segala benda. Tapi abah tak nak join pulak we ols picnic. Bila dah berumur ni abah suka duduk2 lepak rumah. Tapi kalau ade ape2 ocassion yang melibatkan abang sulung selalunya mesti abah akan join.But currently abang sulung kat Australia.Never mind, jom kita proceed dengan aktiviti2 family.


Sebelum gerak12.30 tengahari tu, saya siap2 nak tidurkan naim awal2 around pukul 10 pagi sebab nak bagi dia tidur sekurang2nya 2 jam before gerak ke PD.So takdelah dia mengamuk2 tak cukup tido nanti.Tapi malangnya naim only fall asleep at 11.30 am. Penat mama bagi mix nestum sikit dalam susu, then bagi dia makan biskut and main walker penat2 supaya senang tido.Rupanya ter 'enjoy main pulak dia.Nampak tak aku kecewa kat situ. Dengan comot2 sisa biskut kat mulut & hidung lagi, by the time nak angkat dia masuk kereta, he's still sleep & terus bangun sejurus aku try kopek kerak2 makanan kat muka dia.





Tak tahu gaya apa yang laki aku ngan abang ipar ni tengah buat.Mungkin gaya 'senang diri,jaga sedia'.


Mama happy naim dah boleh duduk tanpa support di kala anak2 orang lain dah belajar berdiri...huhu.




Pasal marinate ayam ni, kakak saya amik resepi dari internet, mix dengan air 100 plus supaya lebih cepat rempah2 tu menyerap. Tempat panggang ni pun betul2 bau kedai.Harga around rm60 ++ gitu la.



Yang ni macam cuak sikit.Masing2 nak dukung anak mandi pantai.

Balik dari PD memang masing2 penat.Tapi disebabkan macam tak berapa puas makan kat pantai, dengan nak jaga anak lagi esoknye Isnin, kami buat lagi bbq kat rumah.Haha.But we were totally enjoyed our weekend.Asalkan family ada depan mata dah cukup!

No comments:

Post a Comment