Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, October 9, 2013

Naim & the toys

Salam readers..ini pengakuan.sejak naim lahir sehinggalah umur 10 bulan sekarang,kami suami isteri hanya pernah belikan naim mainan sekali sahaja.Sekali?gila kedekkk...saya cuma belikan naim mainan harga rm5.90..tu pun cepat je dia bosan sebab baby-ish sangat.Husband plak sekali je dia belikan walker.tu pun tak sampai rm40.Kami selalu kebingungan tak tahu nak belikan apa untuk naim.So now yang banyak2 kat rumah tu pakcik naim belikan.My 2nd brother is living with us..So hari2 mengadap naim & almost every 2 weeks mesti wak aki akan belikan cheap toys dari pasar malam untuk naim.Tak kira lah robot,laptop,kucing or helikopter..asalkan kluar bunyi,kluar lampu.And of cos everytime naim bermain,kami semua akan perhati/jaga2,takpun 'tapis' dulu mainan tu takut dia masuk mulut part2 yg senang tertanggal.Nama pun cheap toys dari pasar malam,memang kurang sesuai untuk baby.

Tapi actually saya pun happy jugak sebab tak perlu kluar duit beli mainan.kihkihkih..Husband pun just fikir pampers+susu+baju anak sume cukup,kira okla..Tapi kene ingat jugak,barang permainan ni penting untuk ransang otak anak2.Pilihla yg sesuai.kehkeh..tapi malas nak beli.boleh x gitu?





2 comments:

  1. alamak naim toys naim sme ngan aqeel la..aqeel ade elephant yg bediri, ball kuning dot2..hehe.murah2 pon ok ape..

    ReplyDelete
  2. haha..mainan baby kat mane2 pun sume same..hihi

    ReplyDelete