Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, October 2, 2013

Safety gate untuk naim

Kalau masih ingat lagi,saya pernah tulis entry naim jatuh walker..walker menggelungsur laju dari dalam rumah ke luar rumah.so this time after gaji masuk,mama cepat2 belikan safety gate untuk naim.Untuk mudahkan atok nenek jaga naim seharian.

Safety gate ni saya survey kat deret kedai baby kat luar giant Nilai.ade macam2 kedai baby,tapi sebab dah senja,saya survey 2 kedai je & terus beli kat Bebe house,harga rm139.90...kalau size pintu standard tu memang ngam2 boleh pasang.kalau pintu lebar...diorang ade jual extension berasingan...around rm30 macamtu la.Baby dah makin lasak..yg jaga pulak mak ayah kita yg dah berumur.Nak anta umah pengasuh/baby sitter,atok naim dah tak bagi.Sayang cucu katenyerrr.


No comments:

Post a Comment