Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, January 13, 2014

Lakeside and bird water views-Wetland Park Putrajaya

Setiap hari ahad mesti kaki ni gatal nak keluar.Dapat keluar dekat2 pun jadilah.Tapi sejak 2-3 tahun kebelakangan ni, abah memang dah tak rajin nak berjalan sejak pencen.He likes to just relax and gardening kat rumah.Keluar bila perlu je.So everytime kami berjalan2 or window shopping, abah memang jarang join.Tapi of cos kami akan snap gambar banyak2, pastu tunjuk kat abah.hehe..Since weekend is the only time i can spent with my husband, so semalam kami ke Wetland Park Putrajaya, just 20 mins from home. So terus jumpa my sister kat sana. Actually Taman Wetland ni ada 2 part. Once kita dah masuk simpang Taman Wetland tu, it will be divided by two signboards...1st Pusat Rekreasi air..2nd is Taman Wetland.So kami masuk yang first..Pusat Rekreasi Air.



 Tempat ni memang tenang, sesuai nak piknik or fishing.

My sister,mother and brother in law.. 

 Just bought KFC

Naim 

Hannan..elok je sleeping. 



Ada restaurant, but takde orang sangat sebab most yang datang just nak piknik/memancing.


After spent around 1 hour and half, my sister said jom pergi Taman wetland yang side lagi satu tu..ada swan, itik..boleh bagi makan sekali.So kene pusing semula satu putrajaya sebab dah terlepas simpang and amik signboard Taman Wetland.


Pintu masuk


Pemandangan tasik

Water birds







Egypt Goose


My husband sibuk rakam video and pictures.So many good pictures in his Ipad, malangnya takde whats app nak link ke handset. 





 
 Balik time.. =)

Rase letih & macam haus sangat2.Window shopping 2 jam pun tak letih macamni.Next sunday ingat nak rehat2 kat rumah je but my sister already remind us "nextweek nak jalan mana?"..haha.She always prepared the lists in her head.haha


No comments:

Post a Comment