Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, January 27, 2014

My full weekend

Alhamdulillah, hari yang indah walaupun badan letih dek kerana aktiviti hujung minggu sampai terpaksa cancel class sebab mata,badan & mulut semua keletihan. Macam biasa on saturday i will wait my husband balik tapi tukar plan, i fetched him at klang and decided to go somewhere just berdua. So petang sabtu tu dapatla kami attend majlis harijadi jiran & teman husband main badminton.



 Since lepak lama sangat after badminton, tak jadi lah nak konon2 keluar date makan sedap2 sebab jam almost pukul 9 malam...so we decided just directly balik Banting and makan ape2 kat kedai area rumah.My cousin suggested me a chicken chop kat Restoren De'qalbu,bukit changgang just near to my home area.Nasib baiklah dapat order walaupun dah nak pukul 11 malam. The taste was not bad and the price too. Saya order 2 chicken chop, otak-otak 10, minuman..just around rm25.But i still prefer chicken chop kat Sukaramai Sup, just less 1 km from de'qalbu.Tapi otak-otak sini memang sedap, berasap2 makan panas-panas.








The next day, ahad..kami plan nak ke open day at Kolej Mara Banting, also near to my home area.Just a small carnival, memadai untuk isi masa hujung minggu.Ada jualan, mak beli sabun pencuci serbaguna (liquid) rm33 for 10 kg.Saya just teringin beli vanilla cheese cake meleleh and caramel peanut.









Sambil berpicknik, terperasan yang naim asyik pandang playground.So gigihla saya & emak ajar dia main jongkat-jongket & gelongsor while husband just gelakkan dari jauh. Seronok naim main sampai senget senget mulut.











Sebelah petang pukul 2 pm, kami ke majlis aqiqah anak kawan husband kat klang, so again we drove back Klang-Banting just to attend the majlis.Sampai rumah (banting) almost maghrib, sembayang kejap and teman husband gunting rambut.Bukan setakat gunting rambut je, shave, trim misai & sapu minyak sana sini sampai tertido-tido husband dibuatnya. After that, pekena teh tarik kejap.


Balik rumah, tengok AJL, rehat tido sejam dua and kami drive balik ke klang pukul 1 pagi.Tak cukup dengan tu, kami singgah kedai mamak and minum2 sekejap.Pukul 3 pagi baru dapat tido.And today, saya gerak ke ofis dari klang subuh pagi and tersangatla mengantuk.So total 6 kali ulang alik Klang-Banting & 3 kali minum teh tarik.Penat memang penat, but i was so happy especially last night bila nampak naim bertatih jalan more than 5 steps and continue standing tanpa pegang apa2. Good job naim!! Hopefully next entry dah boleh berlari...wahahahahah =)

No comments:

Post a Comment