Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Thursday, January 16, 2014

Pisang Goreng Cheese during holiday

Salam Maulidur Rasul buat semua readers.Since the Maulud Nabi and Hari Keputeraan Yg.Dipertuan Besar N.9 jatuh pada hari yang sama, the college only give us 15 Jan as the public holiday for YDP N.9...Even 14 Jan kene kerja, the best part is jalan lengang...sebab kita duduk selangor, kerja kat negeri sembilan.Esoknya 15 januari...pun jalan lengang sebab aku bawak emak jalan2 area Nilai. Sepatutnya keluar tu untuk urusan bank, bawak mak beli kain kat Nilai and gatal2 nak makan kat luar.So we went out around 11.30 am...waktu ni pun agak genting jugak sebab waktu tidor si Naim.Hopefully dia tak meragam.First we went to bank just to check abah's atm card.Ramai sangat orang,tak tahulah apa urusan diorang panjang beratur amik nombor semua. Then we go to Nilai Square, emak kata nak beli kain 2 meter..Betul2 sebelah Nilai Square, ada Ice Room.Singgah pulak ke sana.See,nampak tak disitu..aktiviti tak seberapa, tapi nafsu makan je yang lebih.





 Saya order Scezhuan noodle..not bad 4 star.


Chicken chop..biase biase..3 star. 

Habis makan di ice room, kami ke Giant Nilai...Mak kata teringin nak buat goreng pisang cheese.Dah 2-3 minggu tengok kat tv,sedapnye...sedapnye...sedapnye...So today,kami pun beli bahan2 dia.Resipi pun senang je...goreng pisang macam biasa (pakai pisang abu or pisang nangka), then tabur gula perang (i pakai gula putih biase,blended kasi halus),tabur cheddar cheese yang diparut (i pakai mozarella,macam tawar2 sikit).Tunggu beberapa saat cheese tu akan melt,makan time panas-panas..sedap wooo...



Cuba tau you ols!

No comments:

Post a Comment