Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, February 24, 2014

Girls outing

Assalammualaikum readers..

Dah 2 minggu lebih ketiadaan air, tak sangka kami sekeluarga /penduduk kampung sekuat dan setabah ini menjalani life seharian without air.Alhamdulillah, abah masih berkudrat ulang alik drive angkat air setiap hari dari rumah makcik yang lebih kurang 20 minit perjalanan. Setakat ini, saya dah boleh buat estimation..ambil wuduk 1 jag, mandi 8-9 jag, basuh poo-poo naim 4 jag,mandi kan naim 4 jag..semua guna sukatan jag sebab temporarily kat rumah ni kami guna jag air sebagai cebok or gayung, and abah memang letak bekas/tong berisi air kat merata2 rumah.

Itu cerita air, sabtu lepas, saya apply leave satu hari.Sepatutnya sabtu kerja half day tapi terpaksa mintak cuti sebab mak ade trip ke KL, so takda orang nak jaga naim.Kebetulan my bff Ain ajak berjalan sabtu tu ke Alamanda.In the morning, lama jugalah nak tunggu naim bangun tidur sebab now dia suka tidur lewat macam pukul 12 malam or 1 pagi.So biasanya pukul 11 pagi baru dia bangun.



Ngam-ngam dia celik, cepat2 i buatkan susu & breakfast, and terus bersiap sebab almost tengahari, kang lewat pulak balik.Sebelum ke Alamanda, kami ke Banting dulu since another bff, yani si mak buyung ni teringin nak ikut ke Alamanda just because teringin nak beli asam jeruk dari sana.Kiranya ni macam girls outing, but not so girl sebab sorang dah jadi mommy, sorang mommy-to-be, sorang bujang dan sorang lagi little boy...haha.So kami lepak2 dulu kat ofis driving school si Yani sementara tunggu sampi dia tutup kedai.



Naim makin kurus sebab dah makin aktif.Waktu ni naim memang nak sangat berjalan kat luar, cuaca pulak panas, so i have to make macam2 joke supaya dia khayal.

Lepas setel urusan semua, kami pun ke Alamanda dengan girangnya....lama tak keluar window shopping macamni especially dah ada anak..Walaupun tujuan asalnya is just nak teman Ain cari baju/sluar and kasut ke ofis, but most of the time kami melayan karenah naim.Kami terpaksa berjalan jauh sikit sebab nak guna eskalator yg flat untuk tolak stroller naim.And sometimes kalau nak pakai eskalator tangga biasa, sorang dukung naim, sorang lagi pegang/angkat sroller naim.Kami sembayang bergilir2, and beli makanan kat Subway pun semua bungkus je.Just lepak minum air&snap gambar.We had enough fun, except i nak cucuk duit pakai Hong Leong card kene reject dengan semua ATM, while ain didn't bring her atm's card untuk shopping.Haha..








How time flies so fast.Moga ikatan persahabatan ini kuat sampai bila-bila.. =)





No comments:

Post a Comment