Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, February 5, 2014

Jakun's story of "baju 3 helai rm10"

Semalam petang, balik keje sampai rumah je saya teman emak ke pasar malam Dengkil, sampai sana almost pukul 7 , balik rumah pukul 8 malam..Seriously suasana waktu petang nampak terang sampai kami terlupa nak tengok jam rupanya dah maghrib.Sebelum ni saya tak pernah beli baju budak2 kat pasar malam/uptown.Rasanya tak pernah..kalau ada pun, stokin and sandal/kasut.Tapi kalau lalu kat tempat baju2 tu mesti tangan ni duk belek2 gak, tapi end up tak beli apa apa.So semalam actually just bawa emak beli ayam & sayur as a preparation for breakfast today sebab kakak ipar balik dari Sydney and singgah berehat kat rumah kami.Entah camne terpandang la seorang brader ni berniaga satu khemah kecil..Campur-campur, ada tudung chiffon 2 layer & baju-baju baby & kanak2.Mostly Disney and GAP..murah pulak tu.Ada yang lelong 3 helai rm10 and ada yang rm8 sehelai.So saya pun singgah, mula2 saya beli tudung chiffon 2 helai, pastu emak pun terikut nak beli 2 helai tudung jugak, then i tambah lagi 3 helai tshirt untuk naim & 2 helai baju untuk little girl Adni, yang balik sama2 dengan kakak ipar.Tak tahulah muat or tak.Total habis kat abang tu rm60.

So kesimpulannya, 1st time jumpa & beli baju murah+cantik+jakun...semua ada 1 pakej.hihi..





No comments:

Post a Comment