Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Saturday, February 8, 2014

Penat yang berbalas

Dah 2 malam little boy Naim mengamuk2 susah nak tidur. Kadang dah tido, tapi boleh terjaga merengek tak berhenti2...susu tak nak, air masak tak nak, puting tak nak, sapu air yassin pun merengek juga..tiba tiba je mengamuk. Esok mama nak keje anak oiiiii....So 2 malam tu lah end up dengan pujukan nenek, and they slept together kat luar  (ruang rehat dapur depan tv..). Terima kasih mak.. =) ..Mama pulak dengan lupa dirinya tido sedap2 dalam bilik..sebab seriously aku pun nak ikut mengamuk sekali sebab badan letih balik keje nak rehat, anak pulak mengamuk tak nak tido..Hasil tidur malam yang cukup walaupun cuma 3-4 jam je, saya pun happy nak pergi keje esok harinya sambil 1st time menggayakan palazzo biru




Jumaat semalam saya amik kesempatan temankan my dear friend, bride-to-be cari dawai bunga stokin untuk bunga telur. Hampa dengan pencarian kat Nilai 3 before ni ,so we decided to go KL sebab memang confident akan jumpa dawai kaler pink. Pagi tu sebenarnya emak ada call tanya mana mykid naim, sebab batuk selsema nampak macam makin bertambah & mak abah nak bawak naim ke klinik.Mulalah aku rasa serba salah dahlah nak round jalan KL, mak abah pulak susah payah bawakkan naim ke klinik, 2 malam before tu dah lah emak susah2 pujuk naim tak nak tido.Aduhai..Positif..positif,i teruskan jugak plan ke KL but in the same time sms mak tanya keadaan naim.Sampai-sampai KL, turun Sogo, seriously memang kami lapar giler..i siap pening2 nak muntah dalam train KTM sebab tak breakfast.So kami directly terus ke Manhattan Fish market sambil sengih2 happy.Luckily we came early, kalau lah masa sampai tadi  kiteorang mengada2 pergi tengok dulu  kasut, handbag murah, baju, confirm tak dapat tempat duduk!.






Lepas isi perut, kami pun teruskan misi & visi ke Kedai Bunga Reben & SSF.Penat jalan sana sini cari SSF, baru kami tahu SSF already moved into Pertama Complex.Dalam Pertama Complex pun kami boleh sesat lagi...then finally, jumpa lah dawai kaler pink.Itu pun sebenarnya bukan pink camni yang nak dicari, but no choice...beli juga lah.


Testing2..

Kira oklah makan banyak kat manhattan tadi sebab memang lama giler kami berjalan especially kat Jalan TAR..and i'm also belikan tudung chiffon 3 layer untuk emak, saiz L rm20 je..murahh! Tapi confirm aku yang rasmikan dulu nanti..Kehkeh..Sampai rumah exhausted giler...luckily naim tido awal lepas maghrib, maybe sebab mak dah suapkan ubat batuk+selsema.Terima kasih naim sebab bagi kerjasama kat mama, Alhamdulillah, dapatlah mama tidur awal rehatkan diri..Sebenarnya aku penat sangat bila naim buat perangai 2-3 malam camni, and mengharap dapatlah pergi spa urut2 badan or berehat, or somebody bawak aku bercuti.Tapi sebenarnya aku lagi double happy dapat jalan KL walaupun kat KL tu cuma penat je yang aku dapat.hahaha..balik2 tengok naim tidur awal, lagilah triple happy.

Tak sabar nak tunggu husband balik malam ni, kotlah weekend ni ada dapat ape2 suprise..kehkeh.Berangan jer..Babai =)


No comments:

Post a Comment