Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Wednesday, February 19, 2014

Say goodbye to Adni

Cukup 2 minggu bercuti, malam tadi kami sekeluarga hantar sister in law & her daughter ke airport.Dua minggu bercuti di Malaysia, tinggalkan anak2 & suami di Sydney.Ada lebih kurang setahun je lagi my brother nak habiskan his PhD.Kalau tengok secara kasar, nampak mencabar kehidupan diorang kat Sydney sebab tinggal sekeluarga dengan 4 orang anak.So semalam petang my SIL and her parents gerak dari Perak and berehat kat rumah kami.The best part is mestilah emak prepare makanan yang sedap2.

Pulut panggang dari Perak

Nasi impit,kuah kacang, ayam kicap and kuah lontong airtangan emak

Laksa johor dari Perak

After maghrib, kami pun gerak ke LCCT.Lepak-lepak sekejap, amik gambar naim dengan Adni.Adni is the only cucu perempuan dalam family kami.Yang 5 orang selebihnya semua jantan.



So around 9.30 malam, SIL and Adni pun berlepas dengan beg 30 kg, beg galas+stroller anak.InsyaAllah, one day in 2014, kami sekeluarga pun plan nak ke Sydney.Moga tercapai..Babai Adni, till we meet again =)





No comments:

Post a Comment