Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, March 3, 2014

Cerita Remy ishak & my weekend

Lately banyak sangat hal-hal yang meng'stress' kan diri..isu kerja, isu personal...Tapi sakit macamana pun hati kita, kita cerita yang elok-elok jela kat sini.Now dah ada +ve news about the water.2 hari available, 2 hari catu...better la kan dari keadaan sebelum ni.Naim now Alhamdulillah dah pandai bermain secara betul..Dulu dia suka campak2 barang, tak berapa nak hargai mainan yang mama belikan...even kalau lori/kereta pun dia just tolak or campak2,takpun gigit..Now tengok dah pandai susun-susun block or lego.. kalau main kereta or lori pun dia akan tolak perlahan2..but sometimes bosan dia akan campak juga.

This weekend memang full dengan activities.Hari sabtu, saya teman emak ke Econsave beli barang dapur.Macam biasa lah the first 30 mins mesti berdiri saje dengan naim dalam troli sambil tunggu emak pilih barang basah.Selalunye waktu ni saya akan bawak naim ke tempat buah, and show him some different colors of fruit..."ini oren...ini epal...."




Selalunya kami spent masa dalam sejam beli barang dapur. Walaupun dalam tu aircond, tapi nak kata penatnya kalau berjalan sambil bawak anak ni, memang extra penat &haus.Rase macam round shopping kat  jalan TAR, padahal beli barang dapur kat Econsave je pun.Selesai semua, macam biasa kami singgah ke KFC..favorite emak.

Sebelah petang pulak, saya ada temujanji nak ke Coach Alamanda, lebih kurang macam launching or opening party camtu la.Since ima ada membership, so dapatlah selit nama saya & ain.We have been told that ada selebriti and special gift.Masa tu kami tak tahu lagi siapa selebriti jemputan, and ape jenis event yang diorang buat.Dress code pun takda.So santai jela.Ngam2 kami sampai Alamanda, ima called and told that the selebriti is remy ishak.Ape lagi exsaited tahap 100 lah aku.Especially ain, dengar nama remy ishak terus nervous semacam.Lama jugak la nak tunggu remy ishak tu.The event was started at 7 pm - 9pm...only invited person je boleh masuk.Kami masuk pukul 7 pm and have been told yang remy ishak datang pukul 8..So sambil2 tu duduk2, tengok handbag and yang bestnya rm1000 ke atas akan dapat rebate rm300.Seriously iman aku memang dah tergugat masa tu..rasa nak beli..taknak beli..nak beli..taknak beli.

Bride-to-be

Me..nampak macam org tua sikit, but its okay..yang penting jadi diri sendiri.






Jam dah pukul 8..mane si remy ishak ni.Nak kata lapar tak jugak sebab sentiasa ada hidang makanan / dessert.So yang desperate nya now sebab nak kejar solat maghrib.Suddenly dengar diorang kata jam 8 suku pulak....tapi tak lama lepastu memang remy ishak datang pukul 8 suku.Jeng..jeng..jeng..






At the beginning, remy was introduced dengan beberapa produk Coach, so masa tu staff diorang pun sibuk bagi penerangan and demo kat Remy itu ini.After that, ada lah sesi sign-sign, photoshoot..but priority was given for those yang purchase barang Coach sahaja..Tak lama lepas tu baru open untuk guests. My point of view, remy memang handsome, tapi takde tinggi sangat macam yang i imagine.Nice looking, penuh dengan senyuman...hehe.nice to meet u.

Enough pasal remy ishak,on sunday my family and i went breakfast at jalan kanchong, just near the misbun sidek's house.Kat tepi jalan besar on the way to morib memang banyak kedai makan kat situ.I'm happy enough to have all my family members around, except abah..susahnya nak ajak berjalan.

Nasi kerabu in the morning


Emak with my ex-kakak ipar..my bro & his ex-wife still baik-baik until now.

After that, kami singgah Giant, cari barang sikit2 and bawak kids main-main kat situ.But surprisingly all the adults pulak yang exsaited lebih main..







Sampai rumah, teringat yang i ada beli penyangkut/hook khas untuk frame or barang2 yang sederhana berat around 1 kg.So memang bercadang nak buat gantung frame.Dulu emak selalu guna paku, habis retak / rosak dinding..but now i introduce this hook to emak, so next time tak payah ketuk2 buat lubang kat dinding.







Fuhhhhh...finally abis pun story..Other than frame, next time nak deco sikit bilik tidur ni dengan bunga-bunga.Thanks read my blog.  =)









No comments:

Post a Comment