Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, March 31, 2014

End the validation's week

Assalammualaikum,

Just try to meng'happy' kan diri since monday is always busy & blurr day. Me and husband spent a very quality time on weekend, kadang husband balik sabtu lewat malam, but we still went out together ke kedai mamak as long as dapat masa untuk berdua. At the same time, i just know that ramai lagi kenalan yang dah bertahun-tahun duduk jauh dengan husband or wife, kl-sarawak, kl-perak, kl-kelantan, kerdil rasa bila bandingkan diri yang cuma Banting-Klang sahaja.

So sambungan cerita dari minggu lepas, after finish validation with LMU, and done attending iema's wedding at Kelantan, now bersambung pula validation with Bolton University, ISO audit and interview dengan SPA. 27 mac 2014, saya attend SPA interview untuk J41.Actually, masa update info dalam website ni, i belum lagi habis master, plus tengah pregnant pulak tu.So masa interview tu berlangsung, they asked me kenapa pilih nak jadi engineer sedangkan sudah pun ada karier sebagai lecturer?..So pada moment ini, saya tak nak berdalih, menipu atau berbolak balik.So just explain during that time, i just ada degree...and now i already finish my master and got a good job as a lecturer.Whatever is my interest is to serve something samada ilmu atau kemahiran kepada masyarakat. But still cenderung ke akademik.Then panels also said the same thing, you have a bright future, please continue your phd.The session ended in like 2 minutes and we were smile each other before I left the room. Yang pentingnya kat sini kita attend interview sebagai pengalaman, and hakikat tetap hakikat.Jangan menipu diri sendiri atau orang lain.Kalau dah selesa jadi lecturer, teruskanlah.. and next time i kena update my academic qualification dalam SPA.


Balik rumah, penat2 waktu tengahari, tengok naim comot makan aiskrim..memang menggelikan hati.Hilang semua penat.. =)




The next story is about validation with Bolton university. Almost the same discussion as LMU.Kene study pasal policy, segala SOP.







Alhamdulillah, everything went well.No more validation, no more training every day..If i not mistaken LMU and Bolton will officially start their programmes on September 2014.Now i will concentrate on how to replacing my previous classes, some junior students already made complaint. Bunyi macam annoying tapi tak boleh nak salahkan students, maybe they were not understand enough about the importance of that validation, maybe they thought that the lecturer saja-saja ponteng class.Takpela..yang penting dah habis validation. So after finish all of these things, i bought a 2 meter kain konon-konon as a compliment/reward to myself.Plan nak buat blouse, but we will see later =)


Thanks for reading, see u next entry =)


No comments:

Post a Comment