Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Tuesday, April 8, 2014

Demam kerana tshirt

Assalammualaikum,

Lately ni rasa makan banyak, dah lupa nak control nasi segenggam macam dulu-dulu.Tapi seriously, believe me petua nasi segenggam tu memang boleh kurangkan berat badan.I try my best cuba nak amalkan semula my old eating style...sobs..sobs..Dulu selalu makan lauk je kat cafe, sekali sekala amik nasi, or sandwich.But now makan macm biasa, makin gemuk aku rasa.




Dah lama nampak Anis choc moist kat merata kedai, tapi tak pernah beli.Sekali beli, pergghh sedap, manis...

Semalam petang lepas balik kerja terus ke pasar, teman mak beli sayur.Cuaca redup-redup macam nak hujan, tapi kami teruskan jugak.Saja nak cuci-cuci mata kalau kalau ternampak tshirt murah untuk naim.Now baju-baju dia semua nampak macam sempit.Kadang-kadang beli tshirt kat pasar ni kain dia lebih sedap, lembut, tak panas,murah and sesuai untuk pakai daily kat rumah.Disebabkan cuaca makin mendung, angin kencang, hujan mula turun, sempat lah saya capai 3 helai baju, kalau hujan tak turun mungkin 5 helai kot..hihi..Lepas beli, terus kami laju-laju jalan ke kereta.Walau pun bawa payung, mana lah nak stabil dukung anak bawak barang lagi.Nak jalan laju-laju, kesian pulak emak nanti tertinggal kat belakang.Kesian naim terkena percik-percik air hujan.Sorry naim, mama excited pilih tshirt untuk naim.Dah tau mendung, nak jugak teruskan ke pasar, parking jauh pulak tu.








Sampai rumah, terus tukar baju naim and bagi dia makan ubat demam, tapi dah memang nak demam agaknya, plus kena hujan pulak tu...memang panas badan dia malam tu, tidur pun asyik serba tak kena.Bila kes-kes demam camni, mesti i kena warning dengan husband.. "take care naim, he's my life"..Yela, he's my life too.



Alhamdulillah, suka dengar bila naim dah pandai sebut mama, papa, sometimes atok..Cepatnya anak membesar, tak sedar pun..once naim dah boleh dengar kata, senang sikit nenek jaga.Boleh la mama plan sambung Phd lepas ni.



No comments:

Post a Comment