Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang).”

Iklan

Monday, May 19, 2014

My first reunion

Assalammualaikum,

Yeeaaaahhhh..my weekend was very awesome. Mengenang kembali zaman persekolahan, dulu saya bersekolah kat Sekolah Menengah Teknik Klang, tahun 2002-2003..and mostly kawan2 sekelas semua asal dari Selangor, duduk area klang, banting, shah alam, sabak bernam.So baru baru ni adalah dalam 2-3 minggu kami plan untuk buat reunion, and Alhamdulillah last saturday the reunion was held at Irwan's family's house located at Perdana Height, Shah Alam.Kami datang a bit late, i guessed we were the last couple yang hadir before 9pm sebab tunggu husband main badminton. Irwan got a big house, his parents siap pasang khemah untuk majlis reunion kiteorang, very nice view ada swimming pool and photo booth untuk ambil gambar.The theme was white and blue, cikgu kelas kami pun datang.Tapi almaklumlah, waktu malam plus bawak anak pula tu, tak ada satu pun gambar yang saya dapat snap, only share pictures taken by our classmate,  Hafiz Atan and some of them from our friends.

Last jumpa diorang during my wedding day, kebetulan on the same day, we got another classmate wedding =)



So kalau kira-kira dari tahun 2003 ke 2014, almost 11 years!..Enjoy the pics,yang clear tu pics from Hafiz Atan, mane yang kurang clear tu  hasil kongsi dari handphone kawan2.


First, introducing the owner's house, Irwan &wife
|
|
|
Next
|
|

Alhamdulillah, our Cikgu Raziah manage to come, so ada sesi beri ucapan & potong kek sempena hari guru





Some of the girls
|
|
Next
|
|
Then sesi tukar-tukar hadiah, my hadiah was taken by Cupin.Both of us were prefect before..haha, sorry cupin ..hadiah murah-murah jer..

Ida & Mai..Ida is one of my closest friend at hostel.

Zura & Daus..we called him "Daus Add Math"

Afiq & his pretty wife...Tetamu paling jauh datang dari Kedah!
|
|
Next
|
|

 Sesi bergambar sekelas...This was not the original soft copy, after snap picture Apis directly print out for each of us..so dapatlah seorang sekeping =)
 Total members around 50, but only 20 managed to join the reunion.

First, thanks to our group of AJK, bertungkus lumus plan the reunion, prepare the foods and props, then untuk tuan rumah, irwan...thanks for providing us such a beautiful place to gather, thanks to his parents for sponsoring the khemah and some of the foods..Sungguh indah bila dikenang kembali..Alhamdulillah, most of us berjaya dengan bidang masing2 walaupun ada yang terpelecok sikit dari course civil engineering. Izaura is a teacher, Laila now got her own bussiness something like spa & make-up, hafiz (known as hafiz atan) is a freelance photographer (also for hanis haizi), some of them working in government&private company such as TNB. All of us are success in our life!


Thanks a lot to AJK
 Love u all !


On sunday, husband got sick...malam before tu memang hidung dia dah lembap-lembap basah...So, kene bagi layanan special sikit la untuk orang sakit...So semalam I made rice porridge & ikan bilis kicap.




Lepas makan bubur, makan ubat..cukup tidur, luckily he felt better than before. Petang sikit, husband ajak jalan ambil angin.Emak suggest ke dataran Banting, ramai orang beriadah petang2. Dapatlah kami keluarkan peluh sikit. After that, minum2 at Madam Kopi O, its a kopitiam.I know emak dah lama teringin nak minum teh o honey lemon =)









Alhamdulillah kenyang, cukup lah for my dinner =)

Tata..thanks for reading =)

No comments:

Post a Comment